oddmollyhorse

Alla inlägg under juli 2019

Av Jenny - 11 juli 2019 22:22

Har varit utomhus de senaste veckorna, men idag var det dags för ridhuset igen. Varmt och ganska dammigt där inne, men ville dels utnyttja väggarna som stöd vid sidvärtsjobb på töm och dels för att låta Molly gå på ett lite mjukare underlag med mer svikt. Rak tömsättning och vi började rakt fram runt fyrkanten. Det var några "fuktfläckar" på marken sedan det vattnatdes i ridhuset här om dagen och Molly ansåg att de var mycket suspekta. En massa vingel, men med morr och viftande pisk fick jag fram henne och bara hon passerat fläckarna en gång åt varje håll så brydde hon sig inte om dem sedan. Övade i skritt på att flytta in bakdelen innanför spåret genom dutta med yttertömmen på sidan av rumpan. Molly är otroligt känslig, flyttar direkt för minsta lilla tryck så gällde för mig att tajma hjälperna väldigt exakt efter hennes hovförflyttning för att inte få en för kraftig reaktion. Kul med en vaken och uppmärksam häst, men ställer otroliga krav på mig. När vi gick över i trav runt fyrkanten/på stor oval släppte jag ut Molly på längre töm och det funkade bättre nu än när jag var på ridbanan då tömlängden gjorde att det blev en viss fördröjning när jag fipplade och halade omkring med dem. Molly sprang på i friskt tempo. Först fick hon kuta på rätt ordentligt utan att jag satte ihop henne något, men efter några varv åt båda hållen satte jag mer tryck i Molly. Gav henne ett ordentligt stöd fram och matade på bakifrån. Jisses, vilken power hon besitter. Rejält tryck i bakbenen och lätt, lätt fram. Riktig passage-känsla! Jobbade med att försiktigt nyansera traven, utgå från arbetstrav för att omväxlande länga ut några steg eller samla lite. Så hon jobbade och kämpade! Och så lätt och fin i kontakten med fullt fokus på vad jag ville. Och inga problem att hur som helst byta varv i trav heller. La in några galoppfattningar också och på töm så här översamlade hon sig nästan så fick vara noga med att få ut sprången för att inte skapa för mycket mjölksyra. Cirka tjugo minuters jobb, ganska intensivt. Avslutade med avskritt ute runt byggnaderna.

Av Jenny - 9 juli 2019 21:16

Skavet har fått vila sig en dryg vecka så idag fick det bli lite jobb på lina med inspänningar igen, denna gång med fast inspänning på ytter, ledande lina på inner och sedan en extra rem mellan frambenen. Började i höger varv och nu är det nästan tvärtom mot hur det var förut, hon börjar jättefint åt höger och sedan brister det i ork och balans när vi går över i vänster. Idag funkade alla övergångar perfekt i höger varv, bra bjudning och jag kunde till och med börja nyansera traven. Åt vänster blev det hastigt och obalanserat och för att inte ramla helt och hållet inåt blev Molly tvungen att springa ännu fortare. Men hon försöker bra och nu gäller det att hitta rätt i hur vi lägger upp arbetet och hur mycket hon orkar vid varje pass.


Av Jenny - 8 juli 2019 21:32

Kraftig blåst med regnet hängandes i luften. Molly fick springa lite på lina utan inspänningar. Formen helt ok, men lite stram i överlinjen, släppte inte upp svansen helt och hållet. Men jobbade på bra med övergångar och brydde sig inte så mycket om svart kompis som reds samtidigt.

Av Jenny - 6 juli 2019 21:57

Hade tänkt longera med en nyinköpt "longeringshjälp", men den var alldeles för tajt, så det fick bli utan inspänning igen. Molly sprang på fint, vi började i höger varv och det gick bra. Låg nacke och ryggen uppe. I vänster varv spände hon till när hon fick syn på sina bästisar i en hage långt bort, men jag manade bara på henne och efter hand slappnade hon av och började frusta. På väg tillbaka till stallet verkade hon nästan lite trött, gick lååångsamt utan att bry sig om omgivningen.

Av Jenny - 2 juli 2019 21:43

Molly har fått lite skav av longergjorden bakom höger armbåge så idag longerade jag henne helt utan inspänningar. Jag har gjort det tidigare också,men då har hon verkat lite "fladdrig", idag var balansen bra från start. Fick underhålla drivningen en del, men hon jobbade ändå på bra och var lyhörd för hjälperna. Hade sällskap av en isis på banan och det gick riktigt bra även när de var riktigt nära oss. Tror det är bra att jobba så här mycket från marken med Molly för nu hinner hon verkligen vänja sig både vid sin nya miljö och och att ha mig som "ledare" och känna sig trygg med det.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se